Foutloos

De Odessa stuurt en controleert met behulp van gekleurde LED-verlichting en bewegingssensoren het volledige sorteerproces tot en met het klaarzetten van de recepten voor uitgifte aan de patiënt.

De software van het Odessa Sorteersysteem begeleidt de medewerker(s) zorgvuldig door elke stap in het hele sorteerproces. Dit gebeurt op een gebruikersvriendelijke manier met gebruik van met bewegingssensoren en gekleurde LED-verlichting in de vakken van de kast.

De medewerker scant een doosje medicijnen uit eigen voorraad of nieuwe bestelling, plakt het bijhorende label erop dat uit de printer komt en legt het doosje in het sorteervak waarin de verlichting aan gaat. Zo worden de medicijnen gelabeld en verzameld voor elk recept. Vervolgens worden de recepten verpakt. De medewerker neemt alle doosjes uit een vak, doet ze in een verpakking en plakt daarop het label met NAW-gegevens dat uit de printer komt. Het recept is dan klaar voor uitgifte aan de patiënt.

Elke stap in het proces wordt gecontroleerd en als er een handeling niet juist wordt uitgevoerd, wordt een melding gegeven en het proces onderbroken tot de juiste handeling is uitgevoerd. Extra controle door een collega is niet nodig. Zo kan het sorteerwerk elke dag weer snel en foutloos worden uitgevoerd.