Van 64 naar 12 cent per receptregel

Bastien Renirie
Eigenaar en beherend apotheker, Apotheek Maasduinen

Ooit zijn we gestart met smart local filling, daarna een paar jaar central filling via Brocacef en nu terug naar local filling met de Odessa. Dus ik ken de kosten. De Odessa is local filling 2.0. Dit bespaart me niet alleen de aanschaf van een hele dure robot, maar ook nog eens, na 6 maanden, €38.500 op jaarbasis zonder extra personeel te hoeven inhuren. Feitelijk kostte het hele systeem me maar €9.000 omdat ik over de betaling 6 maanden mocht doen.

Omdat we ook werken met Servisoft, hebben we gevraagd om de locatiecode  op het verpaketiket te laten zetten. Hierdoor blijft het sorteren naar de juiste locker of afhaallocatie net zo snel gaan als met central filling.

Je regels blijf je gewoon naar central filling sturen, maar de regels worden naar Pharmaned gestuurd i.p.v. rechtstreeks naar de groothandel. Daar worden ze gesorteerd naar de regulier-IDF-nummers, aangeleverd door de groothandel. En de regels voor de herhaalservice komen de volgende dag apart binnen door gebruik van herhaal-IDF-nummers die je op een dalmoment kunt verwerken.

Daar komt bij dat we nu niet beperkt zijn door het assortiment van de central filling-apotheek. We hebben nu het hele assortiment van Brocacef tot onze beschikking.

We hoefden niet eens testorders te gebruiken. Alles werkte vanaf dag 1 al soepeltjes door de begeleiding van Johan en Bart en het team bij Pharmaned. De installatie via Cobbler was ook perfect geregeld.

Kortom: wat een besparing en wat een gemak!

Wanneer u ook zoiets wilt, mag u best een keertje komen kijken. Maar kom wel vroeg want om 10.00 uur zijn we al klaar met de bestelling!

Vriendelijke groet,

Bastien Renirie

Apotheek Maasduinen