Waarmee kunnen we u helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Verpakken

Volledige recepten

Als alles uit de order is gesorteerd, kun je de recepten gaan verpakken.

Je kunt er ook voor kiezen om al eerder te beginnen met verpakken wanneer je nog niet alles hebt gesorteerd. Het aantal recepten, die volledig gesorteerd zijn (en dus ingepakt kunnen worden), staat rechts bovenaan in het sorteerscherm.

Recepten die nog niet compleet zijn, worden door het systeem in beginsel niet vrijgegeven voor verpakken. Op het scherm in Actuele Voortgang krijg je informatie over wat er nog mist en aanwijzingen over de wijze waarop de recepten compleet gemaakt kunnen worden.
Soms is het belangrijk een onvolledig recept toch alvast te verpakken. Een product zit niet in de levering van de groothandel of is tijdelijk niet op voorraad. In dergelijke gevallen kun je besluiten het recept toch alvast te verpakken. Er worden 2 etiketten geprint nadat je op de verpak knop heb gedrukt, één met de standaard NAW gegevens en een tweede met de ontbrekende medicijnen.

 • Kies in het menu aan de linkerkant op “Verpak”. In de kast wordt een vak verlicht van een recept dat compleet is.
 • Neem alle verpakkingen uit het verlichte vak. Bij je eerste beweging in dit vak gaat de verlichting ervan knipperen.
 • De printer print een verpaklabel met N.A.W.-gegevens.
 • Wanneer de benodigde informatie niet op één label past, worden meerdere labels geprint voor de betreffende verpakking.
 • Verpak het volledige recept.
 • Neem het verpaklabel van de printer en plak het op het zakje.
 • Op het scherm zie je de afmeld button met daarin het aantal verpakkingen dat je uit het vak moest nemen. Hier is het koelkast icoontje te zien als er een koelkast product bij zit. Als u alle doosjes van het recept hebt verpakt, kies dan deze afmeld button. Het recept wordt afgemeld en de verlichting van het vak gaat uit.
 • LET OP! Pas nadat de actie is afgemeld is deze ook afgerond.
 • Een volgend vak met een recept dat klaar is voor verpakking, wordt verlicht.
 • Zo kun je verdergaan tot alle recepten die klaar zijn voor uitgifte, zijn verpakt.
 • Als er behoefte is aan meerdere labels of het printen is mislukt kan altijd een extra label geprint worden met het printer icoontje links onder.

Onvolledige recepten

Recepten die nog niet compleet zijn, worden door het systeem in beginsel niet vrijgegeven voor verpakken. Bij “Actuele voortgang” krijgt u informatie over wat er nog mist en aanwijzingen over de wijze waarop de recepten compleet gemaakt kunnen worden.

Indien een recept nog niet compleet kan worden gemaakt, bijvoorbeeld als een product niet is geleverd door de groothandel, kan worden besloten het recept toch alvast te verpakken. Op het etiket wordt informatie geprint over wat nog moet worden aangevuld.

Inhoudsopgave