Waarmee kunnen we u helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Delta overzicht

Het Delta-overzicht geeft u informatie over alle producten die in het systeem zijn verwerkt en biedt u de mogelijkheid om direct beslissingen te nemen en bestellingen te doen met betrekking tot het bijhouden van uw voorraad.

U kunt overzichten genereren die u inzicht geven in alle bestellingen, reserveringen en aanvullingen, en het verbruik. Daarbij kunt u verschillende periodes met elkaar vergelijken. Dit helpt bij het nemen van beslissingen over de minimale en maximale aantallen producten die u automatisch wilt aanhouden in uw voorraad. U kunt de aanpassingen direct doorvoeren vanuit het Delta-overzicht.

Indien u werkt met meerdere apotheeklocaties, kunt u Delta-overzichten genereren voor alle apotheeklocaties samen, maar ook voor één specifieke. Zo kunt u de voorraden voor elke apotheeklocatie optimaliseren.

Wanneer u wilt weten hoe vaak een bepaald medicijn is voorgeschreven in een bepaalde periode, kunt u dat opzoeken in het Delta-overzicht. Het Delta-overzicht toont per product onder meer de volgende informatie:

  • Het verbruik vanaf een maand voor de gegeven datum (standaard huidige dag) tot heden;
  • Het verbruik van twee maanden voor de gegeven datum tot één maand voor de gegeven datum;
  • De delta tussen deze twee momenten;
  • Een afgeleide bestelfrequentie gebaseerd op het verbruik van “afgelopen maand” en de bij het product ingestelde minimale en maximale voorraadwaarden.

In het overzicht kunt u de datum vanaf wanneer wordt gerekend, wijzigen. Ook kunt u zien wat alleen uit voorraad is gebruikt en wat direct is besteld.

Periodes

U kunt 1 periode selecteren of een vergelijken maken tussen 2 periodes. Bijvoorbeeld maart 2020 en maart 2021.

Voorraad

  • Reserveringen
  • Bestellingen
  • Net voorraad

Blauwe regels zijn producten in het assortiment – lokale Odessa voorraad
Zwarte regels zijn producten niet op voorraad

In het overzicht staan de minimale voorraad, maximale voorraad, bestelhistorie en een voorstel voor bestelling voorraad.

Plaats bestelling

  • Op basis van de minimale en maximale voorraadwaarden, kunt u hier producten bijbestellen. Dit kan automatisch, of door middel van een “Bestelvoorstel”.
  • Bij een Bestelvoorstel wordt een voorstel getoond dat u nog kunt wijzigen voordat u de bestelling plaatst.

Je kunt er ook voor kiezen op een product wel/niet voorraad te nemen.Inhoudsopgave